Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jeśli gotujemy warzywa, w szczególności korzeniowe, również...
fot. LubusHouska (pixabay.com)

Gotujesz ziemniaki, ryż, makaron itp.? Nie wylewaj wody! Ma mnóstwo cennych właściwości. Sprytne triki na wykorzystanie wody po gotowaniu

Woda po gotowaniu warzyw

Jeśli gotujemy warzywa, w szczególności korzeniowe, również tej wody nie wylewajmy. To nic innego, jak wywar z warzyw, którego warto używać, np. następująco:
- wodę po warzywach można wykorzystać do gotowania zup,
- można w niej ugotować… makaron lub ryż,
- można nią podlewać rośliny doniczkowe oraz ogrodowe.

Zobacz również

Czemu warto dodać kolagen w płynie do napoju? Skorzysta nie tylko skóra i włosy

Czemu warto dodać kolagen w płynie do napoju? Skorzysta nie tylko skóra i włosy

Czeladź przystroiła się na święta wielkanocne

Czeladź przystroiła się na święta wielkanocne