Uczestniczące w warsztatach kulinarnych dzieci samodzielnie przygotowały zdrowe śniadanie. Każdy mógł skomponować kanapkę z ziarnistego chleba, świeżych, kolorowych warzyw.
Warsztaty kulinarne poprowadził Marcin Wypych, szef kuchni restauracji K2 z okolic Starogardu Gdańskiego. Na początku omówił zasady zdrowego odżywiania, opowiedział o węglowodanach, białku i zdrowych tłuszczach, potrzebnych do prawidłowego rozwoju dzieci.
Przestrzegł maluchy przed zbyt częstym spożywaniem słodyczy, chipsów i coli.
Potem była już tylko kulinarna, pyszna zabawa.
Po przyrządzeniu kanapek przyszedł czas na przyrządzenie zdrowych soków. Każdy z uczestników mógł wycisnąć sok w sokowirówce z jabłek i marchwi.
Warsztaty zakończyło komponowanie surówek z warzyw i owoców, które maluchy samodzielnie ucierały na tarkach.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?