MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podroby w wielu krajach nie mają zbyt dobrej opinii,...
fot. 123rf

Podroby w kuchni. Czy warto je jeść? Jakie witaminy i mikroelementy zawierają? Przykłady przepisów

Czym są podroby?

Podroby w wielu krajach nie mają zbyt dobrej opinii, niektórzy nie określają ich nawet mianem mięsa. Jednak te części zwierząt również mają swoich fanów. Są to narządy wewnętrzne zwierząt (zarówno drobiu jak i ssaków), które nadają się do przgotowania i zjedzenia jako posiłek. Jakie są rodzaje podrobów? Do tej grupy zaliczyć możemy:

- wątroby,
- serca,
- mózgi,
- nerki,
- języki,
- żołądki,
- flaczki.

Zobacz również

Uniwersytet Rolniczy został właścicielem budynków przy al. Mickiewicza 24-28

Uniwersytet Rolniczy został właścicielem budynków przy al. Mickiewicza 24-28

Mały koziołek w bagażniku rozgrzanego samochodu. Zwierzęcia nie udało się uratować

NOWE
Mały koziołek w bagażniku rozgrzanego samochodu. Zwierzęcia nie udało się uratować

Polecamy

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Pij szklankę dziennie, przemyj twarz lub dodaj do kąpieli. To darmowy lek i kosmetyk

Pij szklankę dziennie, przemyj twarz lub dodaj do kąpieli. To darmowy lek i kosmetyk

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”