Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Posmakujcie chlebów naturalnych. Żuławski Park Historyczny zaprasza w sobotę na Żuławskie Degustacje

Jagoda Bilicka
Jagoda Bilicka
ŻPH

Kuchnia żuławska niesamowicie smaczna, pomysłowa, bogata w składniki najlepszej jakości. To również kuchnia wielu historii oraz wielu różnych kultur. Mimo tych cech, które bezpośrednio świadczą o jej wyjątkowości, kuchnia żuławska dla wielu wciąż jest nieodkryta. Zapraszamy na cykl degustacji, w trakcie których będzie można spróbować i poznać wyjątkowe żuławskie produkty .

Zaplanowane zostały w sumie cztery spotkania z wyjątkowymi smakami Żuław:
6 kwietnia – degustacja chlebów naturalnych,
7 kwietnia – degustacja serów żuławskich,
14 kwietnia – degustacja miodów „Gospodarstwo Pasieczne Gustaw”,
28 kwietnia – przetwory owocowe z Żuław.

Wszystkie degustacje odbędą się w Żuławski Park Historyczny (ul. Kopernika 17), w godz. od 9.00 do 15.00.

Wydarzenie współfinansowane ze środków Unii Europejskiej , z projektu „Kulinaria żuławskie - promocją regionu” realizowanego przez Stowarzyszenie Miłośników Nowego Dworu Gdańskiego – Klub Nowodworski.

Dodajmy, w ramach projektu „Kulinaria żuławskie - promocją regionu”, powstaje również książka, opowiadająca o kulinarnym dziedzictwie Żuław. Dostępna już wkrótce!

Poznaj razem z nami kuchnię Żuław. Kuchnię, w której nie brakuje śladów pierwszych słowiańskich i pruskich mieszkańców tej ziemi; przysmaków, mieszkających tu przez wieki mennonitów oraz mozaiki dań osadników przybyłych na Żuławy po II wojnie światowej.

Materiał promocyjny ŻPH.

od 7 lat
Wideo

Kalendarz siewu kwiatów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nowydworgdanski.naszemiasto.pl Nasze Miasto