Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ser Werderkäse i mleko z Maluty - wyróżnione na Targach Smaki Regionów 2019.

Jagoda Bilicka
Jagoda Bilicka
foto.Mały Holender
Targi Smaki Regionów to wyjątkowe wydarzenie, podczas którego prezentowane są kulinarne rarytasy z niemalże każdego zakątka naszego kraju - gzik i oscypki, kaszanka po kaszubsku i krupniok śląski, miody z rejonu Dolnej Wisły i miód drahimski. Z powiatu nowodworskiego zaprezentowano - ser Werderkäse z domu podcieniowego "Mały Holender" oraz mleko z Maluty „Blisko od krowy 3.2%” .

Werderkäse z kolejną nagrodą! Ser z Żuław został wyróżniony w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”, który organizuje Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.

Na Targach Smaki Regionów 2019 ser otrzymał z prestiżową "Perłę", nagrodę którą doceniane są produkty i dania, które nie tylko smakują, ale są także przyrządzane według tradycyjnej receptury oraz z wykorzystaniem lokalnych produktów.
Nowodworska Maluta również z nagrodą. Mleko regionalne „Blisko od krowy 3.2%” nagrodzono "Perłą".

Żuławskie produkty najpyszniejsze.

od 7 lat
Wideo

echodnia Policyjne testy - jak przebiegają

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nowydworgdanski.naszemiasto.pl Nasze Miasto