Natalia w tych eliminacjach zajęła 9 miejsce spośród 50 najlepszych uczniów z województwa pomorskiego oraz kujawsko-pomorskiego.
Program Olimpiady skorelowany jest z podstawami programowymi biologii i chemii w zakresie wiedzy o żywności i żywieniu i podstaw programowych kształcenia dla zawodów z branży hotelarsko-gastronomiczno-turystycznej (HGT) i branży spożywczej.
Dodatkowo tematem wiodącym XXVI edycji Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności była znajomość żywienia w profilaktyce chorób układu krążenia.
Wskaźnik Bogactwa Narodów, wiemy gdzie jest Polska
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?