W czasie prezentacji uczniowie klas II nowodworskiego Gimnazjum mogli zapoznać się z zasadami zbilansowanej diety, uzyskać informacje o rodzajach treningów zdrowotnych, sportowych (dobór ćwiczeń, ich wykonanie, częstotliwość ćwiczeń).
Można było również zmierzyć poziom wydolności fizycznej, zmierzyć ciśnienie i tętno oraz określić ich prawidłowe wartości, sprawdzić tzw. wskaźnik masy ciała, zapoznać się z oznakowaniem produktów żywnościowych i dokonać ich analizy. Nie mogło zabraknąć poczęstunku, przygotowanego zgodnie z zasadą "Smacznie i zdrowo".
Nad projektem pracowały: Marta Wróbel, Agnieszka Pawłowska, Kamila Koza, Katarzyna Mucińska, Ewelina Bajór, Patrycja Romanowska, Martyna Rachwał, Agata Żurawska, Martyna Żurawska, Monika Szpilka, Patrycja Bąkowska, Magdalena Grabowska, pod kierunkiem nauczycieli Grażyny Dylewskiej i Tomasza Siekluckiego.
Archeologiczna Wiosna Biskupin (Żnin)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?