Żuławski Park Historyczny obyły się w połowie lipca pierwsze otwarte warsztaty w ramach projektu "Poznajmy się od kuchni."
Było pysznie! Gospodynie (i gospodarze) z Polski i z Ukrainy wspólnie gotowali popisowe dania kuchni naszych krajów.
Na stoły trafił ukraiński borszcz i polski żurek, drożdżowe bułeczki i karpatka, a wszystko przepyszne, bo gotowane z sercem i w fantastycznej atmosferze!
Wspólne gotowanie to doskonały pretekst do poznania się, wymiany kulturowej, nauki języka i integracji
Warsztaty realizowane są w ramach projektu "Poznajmy się od kuchni" przy wsparciu Fundusz AKUMULATOR SPOŁECZNY i Fundacja Strefa Mocy.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?