Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ukraiński borszcz i polski żurek. Kulinarne warsztaty "Poznajmy się od kuchni"

Jadwiga Bilicka
Jadwiga Bilicka
W Żuławskim Parku Historycznym obyły się w połowie lipca pierwsze otwarte warsztaty w ramach projektu "Poznajmy się od kuchni."

Żuławski Park Historyczny obyły się w połowie lipca pierwsze otwarte warsztaty w ramach projektu "Poznajmy się od kuchni."
Było pysznie! Gospodynie (i gospodarze) z Polski i z Ukrainy wspólnie gotowali popisowe dania kuchni naszych krajów.
Na stoły trafił ukraiński borszcz i polski żurek, drożdżowe bułeczki i karpatka, a wszystko przepyszne, bo gotowane z sercem i w fantastycznej atmosferze!
Wspólne gotowanie to doskonały pretekst do poznania się, wymiany kulturowej, nauki języka i integracji
Warsztaty realizowane są w ramach projektu "Poznajmy się od kuchni" przy wsparciu Fundusz AKUMULATOR SPOŁECZNY i Fundacja Strefa Mocy.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nowydworgdanski.naszemiasto.pl Nasze Miasto