Kulinarne opowieść snuć będą autorki książki "Smaki Gdańska" Katarzyna Fiszer i Aleksandra Kucharska. Rozmowy będą nie tylko o tym, co jadano w mieście nad Motławą, ale również o samym procesie powstawania książki, fotografii kulinarnej i o tym, jak gotuje się dania sprzed kilkuset lat.
Ale przecież, aby uczta była pełniejsza i okazalsza niezbędne są dobre trunki. Dlatego też zaproszono jeszcze jednego gościa. Arkadiusz Onasch od wielu lat zajmuje się produkcją mennonickich trunków. Cześć z was może go znać, jako właściciela gdańskiego lokalu Winne Grono. Goldwasser czy Machandel to dla niego chleb powszedni.
Konto Amazon zagrożone? Pismak przeciwko oszustom
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?