Część teoretyczna i praktyczna została poprowadzona przez Akademię Kulinarną Pana Marcina Budynka. Uczniowie pod czujnym okien znakomitych szefów kuchni mieli okazję przygotować dania składające się głównie z drobiu. Ponadto każdy uczestnik otrzymał certyfikat oraz wzbogacił się o dodatkową wiedzę i umiejętności.
Szkolenia kulinarne dla uczniów szkół gastronomicznych.
Jednym z projektów realizowanych przez Związek Polskie Mięso jest projekt „Stawiam na drób!” skierowany do uczniów szkół gastronomicznych. Z pomocą doświadczonych mistrzów kulinarnych przeprowadzona zostaje kolejna edycja szkoleń pod tym tytułem.
Celem realizowanego projektu jest wyedukowanie uczniów z zakresu jakości mięsa drobiowego, a także zaprezentowanie wariacji kulinarnych z polskim mięsem drobiowym w roli głównej. Szkolenia odbywają się w systemie jednodniowym i są podzielone na dwie części: część teoretyczną i część praktyczną.
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?