MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

W Zespole Szkół królował drób. Szkoła w projekcie "Stawiam na drób"

Jadwiga Bilicka
Jadwiga Bilicka
foto.Zespół Szkół NDG
Uczniowie Zespołu Szkół w Nowym Dworze Gdańskim wzięli udział w projekcie "Stawiam na drób", ktorego koordynatorem jest Związek Polskie Mięso.

Część teoretyczna i praktyczna została poprowadzona przez Akademię Kulinarną Pana Marcina Budynka. Uczniowie pod czujnym okien znakomitych szefów kuchni mieli okazję przygotować dania składające się głównie z drobiu. Ponadto każdy uczestnik otrzymał certyfikat oraz wzbogacił się o dodatkową wiedzę i umiejętności.

Szkolenia kulinarne dla uczniów szkół gastronomicznych.

Jednym z projektów realizowanych przez Związek Polskie Mięso jest projekt „Stawiam na drób!” skierowany do uczniów szkół gastronomicznych. Z pomocą doświadczonych mistrzów kulinarnych przeprowadzona zostaje kolejna edycja szkoleń pod tym tytułem.
Celem realizowanego projektu jest wyedukowanie uczniów z zakresu jakości mięsa drobiowego, a także zaprezentowanie wariacji kulinarnych z polskim mięsem drobiowym w roli głównej. Szkolenia odbywają się w systemie jednodniowym i są podzielone na dwie części: część teoretyczną i część praktyczną.

od 7 lat
Wideo

Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nowydworgdanski.naszemiasto.pl Nasze Miasto