Żuławy. Początek sobotnich warsztatów zaplanowano na godzinę 11.00.
Uczestnicy zajęć zostaną wprowadzeni w świat tradycyjnego, żuławskiego serowarstwa. Będzie to okazja do własnoręcznego stworzenia legendarnego sera Werderkäse, oraz poznania jego pasjonującej historii. Pod okiem mistrza, uczestnicy stworzą samodzielnie ser w chuście, ser halloumi w kompozycji ziołowej oraz deser serowy, serwowany z orzechami włoskimi i żurawiną.
Ponadto żuławski serowar opowie o sztuce pielęgnacji dojrzewającego sera, także w domowych warunkach.
Warsztaty będą wzbogacone o degustację sera Werderkäse. W przerwie zajęć, goście zostaną poczęstowani posiłkiem regionalnym.
Czas trwania zajęć to ok. 4 godziny, cena: 70 zł od osoby.
Liczba miejsc jest ograniczona. Przewidujemy zniżki dla rodzin z dziećmi, wszelkie informacje i rezerwacja dostępne pod numerem: 698 339 492.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?