8 z 14
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Marynata cytrusowa: otrzyj skórkę i wyciśnij sok z 4 limonek...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/28/1c/5ced3a67ad591_o_large.jpg)
fot. focusonpc/pixabay.com
Jaka marynata do mięsa na grilla, a jaka do warzyw? Sprawdź przepisy na marynaty do karkówki, kurczaka, żeberek, ryby, tofu i grzybów
Marynata do tofu
Marynata cytrusowa: otrzyj skórkę i wyciśnij sok z 4 limonek i 4 cytryn, dodaj 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego, 1 łyżkę grubo mielonego pieprzu oraz 4 łyżki jasnego sosu sojowego albo 2 łyżeczki soli.
Jak grillować: wybierz twarde tofu, pokrój w duże kostki, pokryj marynatą, przykryj i wstaw do lodówki na min. 8 godzin. Grilluj nabite na patyczki do szaszłyków, namoczone uprzednio w wodzie.