Ryby, dziczyzna, grzyby, leśne owoce, żuławskie przetwory - to wyjątkowa mieszanka kulinarna, która zagościła w ostatni weekend w porcie nad Zalewem Wiślanym w Piaskach.
Po raz pierwszy urokliwa przystań gościła pełną klimatu imprezę. Jak podkreśla organizator Smaków Mierzei, Paweł Szewczyk, Piaski doskonale sprawdziły się jako gospodarz Festiwalu. Już planowane są jej kolejne odsłony.
Znakomicie spisali się szefowie kuchni znanych restauracji w kraju, którzy byli gośćmi imprezy, ale niczym nie ustępowali im mieszkańcy, którzy wzięli udział w kulinarnym konkursie. Ciekawe potrawy zaprezentowała również drużyna całorocznej restauracji Four Winds z Piasków.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?