Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Piaski. Próbowali smaków Mierzei - kulinarna uczta dla mieszkańców i turystów

red
Piaski. Festiwal Smaki Mierzei
Piaski. Festiwal Smaki Mierzei Tomasz Chudzyński
Piaski. Zakończył się dwudniowy festiwal kulinarno-historyczny Smaki Mierzei, Smak Piasków.

Ryby, dziczyzna, grzyby, leśne owoce, żuławskie przetwory - to wyjątkowa mieszanka kulinarna, która zagościła w ostatni weekend w porcie nad Zalewem Wiślanym w Piaskach.

Po raz pierwszy urokliwa przystań gościła pełną klimatu imprezę. Jak podkreśla organizator Smaków Mierzei, Paweł Szewczyk, Piaski doskonale sprawdziły się jako gospodarz Festiwalu. Już planowane są jej kolejne odsłony.

Znakomicie spisali się szefowie kuchni znanych restauracji w kraju, którzy byli gośćmi imprezy, ale niczym nie ustępowali im mieszkańcy, którzy wzięli udział w kulinarnym konkursie. Ciekawe potrawy zaprezentowała również drużyna całorocznej restauracji Four Winds z Piasków.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nowydworgdanski.naszemiasto.pl Nasze Miasto