Kuchnia żuławska to wypadkowa wielu czynników, to właśnie o nich w Gospodzie Małych Holender rozmawiał z dziennikarzami Telewizji Polonia Łukasz Kępski - historyk i przewodnik po Żuławach.
Wspólnie z dziennikarzami przygotowano specjalność kulinarną Małego Holendra - kociołek mennonicki.
Podczas rozmów z Łukaszem dziennikarze zgłębili tajniki żuławskiej historii i poznali sekrety mennonickiej kuchni. Wszystko to w okolicznościach pięknej przyrody naszego ogrodu i domu podcieniowego.
A tu zobaczcie dania inspirowane kuchnią mennonicką.
Wytrawny sernik z pomidorkami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?