Prowadzący zajęcia, Adam Nitowski przywitał młodych kucharzy opowieścią, skąd wzięło się to popularne na całym świecie danie i wyjaśnił, że burger to nie tylko kanapka z mielonym kotletem. Dzieci dowiedziały się, jakie składniki potrzebne są do przyrządzenia dobrego hamburgera oraz jak komponować smaki.
Następnie, rozpoczęło się wielkie gotowanie. Uczestnicy zajęć samodzielnie uformowali bułki do burgera, wspólnie doprawili i wyrobili mięso na kotlety oraz przygotowywali domowy majonez i resztę dodatków.
Chrupiąca bułka, doskonale przyprawione i wypieczone mięso oraz współgrające ze sobą dodatki stworzyły wyśmienite danie, które młodzi adepci sztuki kulinarnej bez problemu odtworzą w przyszłości w swoich domach.
Informacja prasowa Żuławskiego Parku Historycznego
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?