Dania proponowane przez restaurację opierają się na kuchni śródziemnomorskiej, w której główną rolę odgrywają świeże zioła, warzywa, owoce oraz ryby. Co ciekawe, produkty przeznaczone do tworzenia potraw pochodzą z naturalnych upraw żuławskich oraz lokalnego połowu ryb.
- Podczas "Dnia Hiszpanii" będzie można spróbować przekąsek typowych dla kuchni śródziemnomorskiej - mówi Xavier Canals, właściciel restauracji Barcelona. - A w nich m.in. smaczny omlet (z żuławskich jaj), kiełbaski przyrządzone w białym winie, czy też chrupiące przekąski skropione najlepszą oliwą z oliwek z owczym serem i popularną długo dojrzewającą szynką. Wszystko to w towarzystwie tradycyjnego napoju hiszpańskiego - sangrii - dodaje Agnieszka Canals, właścicielka.
Gwiazdą tego dnia będzie duet Liarman z recitalem dawnych pieśni hiszpańskich.
Restauracja Barcelona w plebiscycie na Najlepszy Lokal Powiatu Nowodworskiego
Wstęp na wieczór poświęcony kuchni z Półwyspu Iberyjskiego jest wolny. Możliwa jest rezerwacja stolików pod nr. tel.: 503868246 oraz adresem e-mail: [email protected]
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?